| Patrickon | Дата: Вторник, 09.09.2025, 20:28 | Сообщение # 1 |
|
Ранг 1
Статус: Offline
| Я придбав квартиру на вторинному ринку в Києві й зараз зіткнувся з необхідністю оформлення технічного паспорта, без якого неможливо здійснювати жодні юридичні дії з нерухомістю — наприклад, реєстрацію права власності, продаж або навіть подачу документів на перепланування. Проблема в тому, що квартира була перебудована ще попереднім власником: знесені перегородки між кухнею та вітальнею, змінена конфігурація санвузла, а також добудована лоджія. Я переживаю, що БТІ може не прийняти таке планування або вимагати додаткові документи, що затягне процес. Чи можна отримати технічний паспорт на квартиру з уже зробленими змінами, чи потрібно їх спочатку узаконювати? Скільки часу займає виготовлення техпаспорта та чи є можливість замовити термінове оформлення без зайвих бюрократичних процедур? І чи надає ваша компанія допомогу в супроводі цього процесу, щоб уникнути непотрібних затримок і зайвих витрат?
|
| |
|
|
| fesojod391 | Дата: Вторник, 09.09.2025, 21:27 | Сообщение # 2 |
|
Ранг 1
Статус: Offline
| Коли я продавав свою першу квартиру, навіть не підозрював, що найбільший головний біль буде не з покупцем, а з документами. Особливо з техпаспортом. Я щиро думав, що це щось формальне, типу копії паспорта — прийшов, отримав і пішов. Насправді ж технічний паспорт на квартиру — це цілий пакет з планом, характеристиками, поверховістю, переплануваннями і т.д. Без нього не можна ні продати, ні оформити спадщину, ні навіть офіційно зареєструвати деякі зміни. Я вже було почав бігати по інстанціях, але знайомий порадив замовити через спеціалізовану компанію. Вони зробили все набагато швидше і без зайвих черг. Якщо комусь зараз актуально, раджу глянути тут — https://bti1.com.ua/ua/tekhnichniy_pasport_na_kvartiru/ .Там детально описано, що таке технічний паспорт на квартиру, для чого він потрібен і як його отримати без нескінченних походів у БТІ. Чесно, після цього я зрозумів: краще один раз делегувати, ніж роками нервувати.
|
| |
|
|