Кременная online
Понедельник, 03.11.2025, 17:24
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Irina  
Як зменшити ризики при запуску криптостартапу
SerhiiKovalskiДата: Вторник, 07.10.2025, 11:40 | Сообщение # 1
Ранг 1
Награды: 0
Статус: Offline
Останнім часом бачу, як знайомі запускають криптопроєкти, але половина з них “згорає” ще до першого прибутку. Найчастіше — через юридичні дрібниці, на які ніхто не звертає уваги. Один хлопець, наприклад, не зареєстрував компанію офіційно, і коли почались великі перекази, банк просто заблокував рахунок. Поки розбирались, команда розбіглась. З того часу я став параноїком у питаннях документів і регулювання, навіть якщо йдеться про блокчейн.

Yuriy_HrynevskyДата: Вторник, 07.10.2025, 11:45 | Сообщение # 2
Ранг 1
Ти правий, юрка в крипті — це та сама “сіра зона”, де легко наступити на граблі. У нас був NFT-проєкт, і ми теж зіштовхнулися з проблемою, коли партнер з іншої країни вимагав офіційного контракту, а ми мали лише домовленість “на словах”. Потім ще податкова цікавилась. Тепер я переконаний — юрист має бути в команді з першого дня, а не коли вже горить.

Viktor_KoroviakДата: Вторник, 07.10.2025, 11:48 | Сообщение # 3
Ранг 1
До речі, є нормальні фахівці, які спеціалізуються саме на криптоюриспруденції. От, наприклад, я натрапив на https://lawrange.net/services/juristy-v-sfere-kriptovaljut/ — там пояснюють, як правильно структурувати бізнес, реєструвати криптокомпанію за кордоном і не нарватись на проблеми з банками чи регуляторами. Вони допомагають навіть із ліцензіями для бірж і токен-проєктів.
Після консультації з ними стало зрозуміліше, у яких країнах реально безпечніше працювати. І що головне — не треба нічого “винаходити”, усе вже давно врегульовано, просто потрібно знати, де і як.

SerhiiKovalskiДата: Вторник, 07.10.2025, 11:49 | Сообщение # 4
Ранг 1
Так, іронія в тому, що стартапи витрачають тисячі на маркетинг, а на юристів шкодують. А потім ціна помилки виявляється в рази більшою. Добре, що зараз є фірми, які орієнтуються саме на крипто.

Yuriy_HrynevskyДата: Вторник, 07.10.2025, 11:53 | Сообщение # 5
Ранг 1
Сто відсотків. Краще підготуватись і спати спокійно, ніж потім бігати між банками й адвокатами, коли вже пізно. Думаю, цей досвід треба всім, хто планує запуск у Web3

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Статистика
Рейтинг сайтов Луганска и
Луганской области
Copyright Prikhod © 2025 Хостинг от uCoz