Кременная online
Вторник, 23.04.2024, 19:25
Меню сайта
Последние темы форума
Как найти надежное бюро переводов в Одес... (1)

Спортивное питание (0)

Нужна помощь в оформлении документов для... (5)

Какой купить электрошокер (0)

Нужен совет по образованию. (2)

Огляд про Marathonbet (0)

Обзор про Онлайн казино goxbet (0)

Огляд про БК Бвін (0)

Последние фотографии
Последние объявления
Наш опрос
2.Які першочергові проблеми підлягають вирішенню в "Кремінській об"єднаній громаді" ?
Всего ответов: 484
Главная » 2014 » Сентябрь » 12 » Інформація щодо організації роботи з цільовою групою «Переселенці» в КУ «Кремінська РЦБС».
Інформація щодо організації роботи з цільовою групою «Переселенці» в КУ «Кремінська РЦБС».
10:05

    Станом на 10.09.2014 в КУ «Кремінська РЦБС» зареєстровано 186 переселенців з окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

    При роботі з цією категорією читачів КУ «Кремінська  РЦБС» тісно співпрацює з Управлінням праці та соціального  захисту населення де створено    районну  координаційну  групу з питань підтримки осіб які виїхали з республіки Крим, м. Севастополя та вимушених переселенців з Донецької та Луганської області.

     В КУ «Кремінська РЦБС» цільовій групі «Переселенці» надаються як традиційні бібліотечні послуги( видача книг, періодичних видань, бібліографічних довідок та ін..) так і сучасні послуги за допомогою Інформаційно - ресурсних центрів. Це перш за все пошук інформації щодо:

- розселення в районі ( з сайту «Кременная онлайн» де розміщено оголошення про продаж та здачу житла);

- медичне обслуговування( пошук інформації про медичні заклади України, лікування, проведення операцій. Співпрацюємо з Кремінським КРТМО щодо вирішення питань в цьому напрямку)

-навчання та виховання дітей у дошкільних та шкільнихнавчальних закладах ( знаходимо електронні варіанти підручників, яких на вистачає в школах в зв’язку з значним  поповненням дітей з зони АТО. Співпрацюємо з міською та селищними радами, відділом освітищодо вирішення питань в цьому напрямку)

- проводимо дистанційне  навчання студентів вищих та середніх навчальних закладів( складання іспитів за допомогою скайпу, написання та відправка курсових та дипломних робіт)

- працевлаштування (створено список про  корисні веб-ресурси для пошуку роботи або розміщення резюме,  де перечисленні сайти пошуку роботи. Співпрацюємо з Кремінським районним центром зайнятості)

- відновлення втрачених документів ( пошук інформації на сайті «Інформаційний ресурс для громадян». У вирішенні цих питань співпрацюємо з паспортним відділенням Кремінського району.)

-  отримання соціальних допомог та пенсій ( допомога в відкритті рахунків в банках,  отримання довідок та копій документів для оформлення  пенсій, соціальних виплат через електронну пошту . В цьому напрямку тісно співпрацюємо з Кремінським пенсійним фондом та з Управлінням праці та соціального захисту населення ). 

   На сайті КУ «Кремінська РЦБС» та в соціальних мережах: фейсбук, твітер,однокласники, вконтакті,  розміщені посилання на сайт «Інформаційний ресурс для громадян»де розміщена інформація для громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, а також послуги які вони можуть отримати в бібліотеці.

   В пунктах доступу громадян до офіційної інформації роздрукована  «ДОРОЖНЯ КАРТА ЯК ЗНАЙТИ РОБОТУ внутрішньо переміщеним особам» розроблену Кабінетом Міністрів України та Міністерством соціальної політики України, Державною службою зайнятості та «ДОРОЖНЯ КАРТА ДЛЯ ЛЮДЕЙ, ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ В МЕЖАХ КРАЇНИ для вирішення питань соціального захисту та забезпечення першочергових потреб» розроблену Кабінетом Міністрів України та Міністерство соціальної політики України.

   Працівники бібліотек та користувачі активно приймають участь в акції милосердя « Допоможемо переселенцям!» організованою Кремінським районним центром соціальних служб для сім’ї та молоді в збиранні одягу, засобів особистої гігієни, посуду, іграшок, продуктів харчування.

    Приклад успіху роботи бібліотеки  з однією із сімей переселенців.

   Пікалов Едуард Леонідович, 1966 року народження , приїхав до Кремінної з міста Стаханів  з сім’єю (дружина , доньки, син). Завітавши до Інформаційно-ресурсного центру центральної районної бібліотеки КУ «Кремніська РЦБС»  та користуючись безкоштовним Інтернет ресурсами отримав необхідні довідки по електронній пошті та перевів пенсію на  адресу тимчасового проживання у друзів у місті Кремінна. За допомогою Інтернету знайшов тимчасовий підробіток у приватного підприємця.

   Донька Пікалова Дарья Едуардівна, учениця 9 класу ЗОШ № 2 в Інформаційно-ресурсному центрі скачала електронні підручники на планшет, для навчання в школі, спілкується в соціальних мережах з  однолітками міста Стаханова.

   Дружина Пікалова Наталія Олександрівна, 1966 року народження, за фахом продавець, на даний час домогосподарка доглядає за  дитиною інвалідом, оформила пенсію на адресу тимчасового проживання.

   Сім’я користується абонементами центральної районної бібліотеки та районної бібліотеки для дітей.

    Протягом кварталу здійснено допомогу в пошуку  роботи  - 56 користувачам.

 Знайдено  електронні варіанти підручників, яких на вистачає в школах  -19 користувачам

 Інформацію про медичні заклади України, лікування, проведення операцій – 9 користувачів.

 Складання іспитів за допомогою скайпу, написання та відправка курсових та дипломних робіт – 12 користувачів

 Пошук  житла -  26 користувачів

     А саме головне люди приїхавши із зони АТО можуть безкоштовно поспілкуватися з рідними та близькими в соціальних мережах і по скайпу, дізнатися про їх долю, а також отримати необхідну інформацію про події в країні. А книги і читання допомагають їм хоч якось відволіктися від непростих буднів. І ми дуже радіємо коли в їхніх сумних очах спалахує радість і надія.

 

 

Просмотров: 698 | Добавил: biblioteka
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Логин:
Пароль:
Кто здесь
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Сегодня здесь были
Доминика, Ильнур
Наши именинники
savchenkoolga(54), Petr8248(40), collega3(37), b_e_l_u_y(33)
Наши статьи
Кремінський відділ Сєвєродонецької місцевої прокуратури оприлюднює графік прийому громадян за місцем їх роботи у лютому 2016 року (2069)
Попереджений – «озброєний»! (1489)
Прийом запитувачів у Кремінському відділі Сєвєродонецької місцевої прокуратури (1476)
Кремінський відділ Сєвєродонецької місцевої прокуратури оприлюднює графік прийому громадян за місцем їх роботи у січні 2016 року (2056)
Графік прийому громадян прокуратурою Кремінського району Луганської області за місцем їх роботи у листопаді 2015 року (1452)
Відкладення виконання вироку на певний строк (1691)
Розгляд електронних звернень громадян і звернень, отриманих на «гарячу лінію» прокуратурою Кремінського району (1491)
Незнання законів не звільняє від відповідальності (1676)
Стан додержання прав неповнолітніх при доставленні та адміністративному затриманні (1461)
Графік прийому громадян прокуратурою Кремінського району Луганської області за місцем їх роботи у жовтні 2015 року (1369)
Наслідки невиконання кримінального покарання у вигляді штрафу (1857)
Наши файлы
День Народження Грушевського (55)
Природоохоронні об’єкти Кремінщини (233)
Інвестиційний паспорт кремінський район луганської області 2012р (333)
Харьковские казаки. Том 1, книга 2. Альбовский Е. 1915 (215)
Харьковские казаки. Том 1, книга 1. Альбовский Е. 1914 (214)
Память, которая всегда с нами! (902)
Фёдор Гайда: Как произошло слово "украинцы" (296)
Расписание фотоэкспозиций "Зеленая Кременная" (187)
Река Северский Донец - главная водная артерия Восточной Украины (498)
Календар знаменних і пам’ятних дат на 2011 рік (341)
Кременское областное медицинское училище (454)
Архив новостей
«  Сентябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Праздники Украины

Друзья сайта
Наша аудитория
Курс валют
Статистика
Рейтинг сайтов Луганска и
Луганской области
Поиск по сайту
Copyright Prikhod © 2024 Хостинг от uCoz