Кременная online
Суббота, 27.04.2024, 17:25
Меню сайта
Последние темы форума
Короткий огляд 5-ти кращих онлайн-казино (1)

Вейп-шоп (0)

Переработка Херсонского комбината хлебоп... (0)

Стаття про ВСТУП ДО БУКМЕКЕРСЬКОЇ КОНТОР... (0)

Товари для куріння (1)

Стоматология для вас (0)

Огляд ігрового автомату Caravan of Riche... (0)

Постельное бельё (9)

Последние фотографии
Последние объявления
Наш опрос
1. Чи знаєте ви про початок "децентралізації" (створення громад) в Кремінському районі?
Всего ответов: 480
Главная » 2015 » Апрель » 2 » Кримінально-виконавча інспекція інформує
Кримінально-виконавча інспекція інформує
09:43

   Указом Президента України від 06.04.2011 року за №394 було створено Державну пенітенціарну службу України - центральний орган виконавчої влади, на який покладено завдання щодо здійснення єдиної державної політики у сфері виконання кримінальних покарань.

   Кремінський районний підрозділ Рубіжанського міського відділу кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України в Луганській області, який очолює капітан внутрішньої служби Дмитро Валерійович Цегельник, є структурним підрозділом відділу кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України.

   Кримінально-виконавча інспекції виконує покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю, громадських робіт, виправних робіт, здійснює контроль за поведінкою осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, а також звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років.

   Основні напрями сучасної кримінальної політики України знайшли як найповніше відображення у Кримінальному та Кримінально-виконавчому кодексах України. Суть цих напрямів полягає в посиленні боротьби з тяжкими і особливо тяжкими злочинами при одночасному пом`якшенню заходів кримінальної відповідальності до осіб, які вперше притягуються до відповідальності за злочини невеликої і середньої тяжкості.

   У плані гуманізації відповідності це проявилось, перш за все, у збільшенні передбачених Кримінальним кодексом України видів покарань, які є альтернативою покаранню у виді позбавлення волі на певний строк. Понад двох третин статей Кримінального кодексу України передбачають покарання, не пов`язані з позбавленням волі.

   Динаміка виконання покарань, не пов`язаних з позбавленням волі, характеризується таким чином: при отримання Україною незалежності у 1991 році кримінально-виконавчою інспекцією виконувалось судових рішень стосовно 61,3 тис. засуджених осіб, у 1995 р. – 83,5; 2000 р. – 137,4; а у даний час кількість  судових рішень значно вища.

   На сьогоднішній день ще залишається значною кількість насильницьких та організованих злочинів, корупції а також тяжких злочинів, що викликає у пересічних громадян почуття стурбованості. Значна їх частина пропонує розширити спектр застосування більш жорстких санкцій, спрямованих на позбавлення волі, що потребує автоматичного збільшення грошових витрат на їх утримання.

   На формування такої громадської думки впливає недостатня інформованість пересічних громадян про ефективність покарань, не пов`язаних з позбавленням волі, та про негативні наслідки позбавлення волі (соціальні, моральні, психологічні, економічні, демографічні та медичні), які свідчать про те, що позбавлення волі не є ефективним методом боротьби зі злочинністю.

   Особи, які знаходяться в місцях позбавлення волі, не завжди перевиховуються, а навпаки проходять «школу» злочинності, після чого «бумерангом» повертаються проти того самого суспільства. Це призводить до вчинення ними нових злочинів та повторного засудження. Перш за все, тенденція до застосування позбавлення волі призводить до переповнення установ виконання покарань та значних витрат на утримання засуджених, суттєво ускладнює процес перевиховання засуджених, а також не дає їм можливості безболісно адаптуватися в суспільстві після звільнення з місць позбавлення волі. З урахуванням зарплати працівників та інші потреби витрачається значно більше коштів, тоді як не утримання засуджених до покарань, не пов`язаних з позбавленням волі, такі кошти не потрібні, а навпаки, наприклад із заробітку засуджених до виправних робіт в доход держави відраховуються встановлені судом відсотки (від 10 до 20), засуджені до громадських робіт взагалі працюють безкоштовно на користь держави, кошти потрібні тільки  на зарплату працівника кримінально-виконавчої інспекції.

   Кримінальна-виконавча інспекція – це основна ланка у структурі державних органів, яка здійснює контроль за виконанням покарань, не пов`язаних з позбавленням волі, і виконує із засудженими роботу, спрямовану на формування у них правослухняної поведінки і стимулювання до становлення на життєву позицію, що відповідає суспільним нормам і інтересам.

Просмотров: 984 | Добавил: Professor
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Логин:
Пароль:
Кто здесь
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Сегодня здесь были
Верони4ка, AlexClark
Наши именинники
alasmismida(38), TBOJKOTEHOK(47), сергей270460(64), porapo(41), Sasha777(53)
Наши статьи
Кремінський відділ Сєвєродонецької місцевої прокуратури оприлюднює графік прийому громадян за місцем їх роботи у лютому 2016 року (2071)
Попереджений – «озброєний»! (1493)
Прийом запитувачів у Кремінському відділі Сєвєродонецької місцевої прокуратури (1480)
Кремінський відділ Сєвєродонецької місцевої прокуратури оприлюднює графік прийому громадян за місцем їх роботи у січні 2016 року (2059)
Графік прийому громадян прокуратурою Кремінського району Луганської області за місцем їх роботи у листопаді 2015 року (1457)
Відкладення виконання вироку на певний строк (1695)
Розгляд електронних звернень громадян і звернень, отриманих на «гарячу лінію» прокуратурою Кремінського району (1494)
Незнання законів не звільняє від відповідальності (1679)
Стан додержання прав неповнолітніх при доставленні та адміністративному затриманні (1464)
Графік прийому громадян прокуратурою Кремінського району Луганської області за місцем їх роботи у жовтні 2015 року (1372)
Наслідки невиконання кримінального покарання у вигляді штрафу (1861)
Наши файлы
День Народження Грушевського (55)
Природоохоронні об’єкти Кремінщини (233)
Інвестиційний паспорт кремінський район луганської області 2012р (333)
Харьковские казаки. Том 1, книга 2. Альбовский Е. 1915 (215)
Харьковские казаки. Том 1, книга 1. Альбовский Е. 1914 (214)
Память, которая всегда с нами! (902)
Фёдор Гайда: Как произошло слово "украинцы" (296)
Расписание фотоэкспозиций "Зеленая Кременная" (187)
Река Северский Донец - главная водная артерия Восточной Украины (498)
Календар знаменних і пам’ятних дат на 2011 рік (341)
Кременское областное медицинское училище (454)
Архив новостей
«  Апрель 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Праздники Украины

Друзья сайта
Наша аудитория
Курс валют
Статистика
Рейтинг сайтов Луганска и
Луганской области
Поиск по сайту
Copyright Prikhod © 2024 Хостинг от uCoz