Кременная online
Четверг, 28.03.2024, 21:56
Меню сайта
Последние темы форума
Свіжі новини Всього Світу (0)

удаление аппендицита (0)

ТОП лучших онлайн казино (4)

обменка крипты (0)

Обменник (4)

Подарок родителям (3)

Капельница от алкогольного похмелья на д... (1)

Наркологічна клініка у Києві, приватна н... (0)

Последние фотографии
Последние объявления
Наш опрос
2.Які першочергові проблеми підлягають вирішенню в "Кремінській об"єднаній громаді" ?
Всего ответов: 484
Главная » 2014 » Февраль » 26 » Це треба знати: контролюй діяльність державних органів контролю
Це треба знати: контролюй діяльність державних органів контролю
12:11

Це треба знати: контролюй діяльність державних органів контролю

На теперішній час одним з основних завдань Програми економічних реформ Президента України «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» є створення режиму максимального сприяння бізнесу з боку держави шляхом зменшення втручання державних органів в економіку, зниження адміністративних бар’єрів для розвитку і функціонування малого та середнього бізнесу.

05.04.2007 Верховною Радою України прийнято Закон України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», яким визначаються правові та організаційні засади, основні принципи і порядок здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, повноваження органів державного нагляду (контролю), їх посадових осіб і права, обов'язки та відповідальність суб'єктів господарювання під час здійснення державного нагляду (контролю).

Державний нагляд (контроль) здійснюється шляхом проведення планових та позапланових заходів.

Планові заходи здійснюються  відповідно до річних або квартальних планів, які затверджуються органом державного нагляду (контролю). Органи державного нагляду  (контролю) здійснюють планові заходи за умови письмового повідомлення суб'єкта господарювання про проведення планового заходу не пізніш як за десять днів до дня здійснення цього заходу.

Повідомлення повинно містити: дату початку та дату закінчення здійснення планового заходу; найменування юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи - підприємця, щодо діяльності яких здійснюється захід; найменування органу державного нагляду (контролю).

Суб'єкт господарювання має право не допускати посадову особу органу державного нагляду (контролю) до здійснення планового заходу в разі неодержання повідомлення про здійснення планового заходу.

Підставами для здійснення позапланових заходів є: подання суб'єктом господарювання письмової заяви до відповідного органу державного нагляду (контролю) про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням; виявлення та підтвердження недостовірності даних, заявлених у документах обов'язкової звітності, поданих суб'єктом господарювання; перевірка виконання суб'єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення планових заходів органом державного нагляду (контролю); звернення фізичних та юридичних осіб про порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства; неподання у встановлений термін суб'єктом господарювання документів обов'язкової звітності без поважних причин, а також письмових пояснень про причини, які перешкоджали поданню таких документів; настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, що було пов'язано з діяльністю суб'єкта господарювання. Проведення позапланових заходів з інших підстав забороняється.

Для здійснення планового або позапланового заходу орган державного нагляду (контролю) видає наказ на підставі якого оформляється посвідчення (направлення) на проведення заходу, яке підписується керівником або заступником керівника органу державного нагляду (контролю) (із зазначенням прізвища, ім'я та по батькові) і засвідчується печаткою.

У посвідченні (направленні) на проведення заходу зазначаються: найменування органу державного нагляду (контролю), що здійснює захід; найменування суб'єкта господарювання та/або його відокремленого підрозділу або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи - підприємця, щодо діяльності яких здійснюється захід; місцезнаходження суб'єкта господарювання та/або його відокремленого підрозділу, щодо діяльності яких здійснюється захід; номер і дата наказу, на виконання якого здійснюється захід; перелік посадових осіб, які беруть участь у здійсненні заходу, із зазначенням їх посади, прізвища, ім'я та по батькові; дата початку та дата закінчення заходу; тип заходу (плановий або позаплановий); вид заходу (перевірка, ревізія, обстеження, огляд, інспектування тощо); підстави для здійснення заходу; предмет здійснення заходу; інформація про здійснення попереднього заходу (тип заходу і строк його здійснення). Посвідчення (направлення) є чинним лише протягом зазначеного в ньому строку здійснення заходу.

Перед початком здійснення заходу посадові особи органу державного нагляду (контролю) зобов'язані пред'явити керівнику суб'єкта господарювання або уповноваженій ним особі посвідчення (направлення) та службове посвідчення, що засвідчує посадову особу органу державного нагляду (контролю), і надати суб'єкту господарювання копію посвідчення (направлення), а також внести запис до відповідного журналу суб'єкта господарювання (за його наявності).

Планові та позапланові заходи здійснюються у присутності керівника або уповноваженої ним особи, в робочий час суб'єкта господарювання, встановлений правилами внутрішнього трудового розпорядку.

За результатами здійснення планового або позапланового заходу посадова особа органу державного нагляду (контролю), у разі виявлення порушень вимог законодавства, складає акт. Якщо суб'єкт господарювання не погоджується з актом, він підписує акт із зауваженнями. Один примірник акта вручається суб'єкту господарювання або уповноваженій ним особі, а другий - зберігається в органі державного нагляду (контролю).

Посадова особа органу державного нагляду (контролю) без посвідчення (направлення) на здійснення заходу та службового посвідчення не має права здійснювати державний нагляд (контроль) суб'єкта господарювання.

Суб'єкт господарювання має право не допускати посадових осіб органу державного нагляду (контролю) до здійснення заходу, якщо вони не пред'явили вказаних документів.

Суб'єкт господарювання має право звернутися до відповідного центрального органу виконавчої влади або до суду щодо оскарження рішень органів державного нагляду (контролю).

Крім того, на виконання розпорядження Генерального прокурора України № 81 від 4 червня 2012 року, з метою забезпечення оперативного реагування на факти незаконного втручання у діяльність підприємств, установ і організацій та інших господарюючих суб’єктів з боку контролюючих органів, у прокуратурі Кремінського району запроваджено постійно діючий телефон «гарячої лінії».

            У разі незаконного втручання у діяльність підприємств, установ та організацій, інших господарюючих суб’єктів, звертайтеся на телефон «гарячої лінії» прокуратури Кремінського району за номером: 3-11-81. Під час звернення потрібно назвати прізвище, ім’я та по батькові заявника, контактні дані, орган оскарження та суть порушеного питання.

 

Прокурор прокуратури район                                                                   М.Черний

Просмотров: 720 | Добавил: prokuratura
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Логин:
Пароль:
Кто здесь
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Сегодня здесь были
AleX_Stasiuk, StTehnik, OlgaNik4, Howkiel
Наши именинники
Андрей-турист(38), Iren(42), nastasya(28)
Наши статьи
Кремінський відділ Сєвєродонецької місцевої прокуратури оприлюднює графік прийому громадян за місцем їх роботи у лютому 2016 року (2046)
Попереджений – «озброєний»! (1473)
Прийом запитувачів у Кремінському відділі Сєвєродонецької місцевої прокуратури (1460)
Кремінський відділ Сєвєродонецької місцевої прокуратури оприлюднює графік прийому громадян за місцем їх роботи у січні 2016 року (2040)
Графік прийому громадян прокуратурою Кремінського району Луганської області за місцем їх роботи у листопаді 2015 року (1435)
Відкладення виконання вироку на певний строк (1675)
Розгляд електронних звернень громадян і звернень, отриманих на «гарячу лінію» прокуратурою Кремінського району (1461)
Незнання законів не звільняє від відповідальності (1659)
Стан додержання прав неповнолітніх при доставленні та адміністративному затриманні (1407)
Графік прийому громадян прокуратурою Кремінського району Луганської області за місцем їх роботи у жовтні 2015 року (1348)
Наслідки невиконання кримінального покарання у вигляді штрафу (1843)
Наши файлы
День Народження Грушевського (55)
Природоохоронні об’єкти Кремінщини (233)
Інвестиційний паспорт кремінський район луганської області 2012р (333)
Харьковские казаки. Том 1, книга 2. Альбовский Е. 1915 (215)
Харьковские казаки. Том 1, книга 1. Альбовский Е. 1914 (214)
Память, которая всегда с нами! (902)
Фёдор Гайда: Как произошло слово "украинцы" (296)
Расписание фотоэкспозиций "Зеленая Кременная" (187)
Река Северский Донец - главная водная артерия Восточной Украины (498)
Календар знаменних і пам’ятних дат на 2011 рік (341)
Кременское областное медицинское училище (454)
Архив новостей
«  Февраль 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Праздники Украины

Друзья сайта
Наша аудитория
Курс валют
Статистика
Рейтинг сайтов Луганска и
Луганской области
Поиск по сайту
Copyright Prikhod © 2024 Хостинг от uCoz