Кременная online
Пятница, 19.04.2024, 10:03
Меню сайта
Последние темы форума
Нужен совет по образованию. (0)

Продажа авто под ключ в Запорожье (0)

Як зробити святкове вітання для мами? (0)

Автозапчасти (0)

Автозапчасти (0)

Покупка холодильника (4)

Обзор про игровой автомат Akbar & Birbal (0)

Спортивное питание (4)

Последние фотографии
Последние объявления
Наш опрос
4. Хто на вашу думку зможе очолити майбутню громаду?
Всего ответов: 536
Главная » 2015 » Май » 13 » В позаміському закладі "Мрія" відкрито корпус для проживання переселенців
В позаміському закладі "Мрія" відкрито корпус для проживання переселенців
22:14

Голова ГО «Кремінська бізнес-асоціація” - Андрій Симонов, неодноразово пропонував “зайнятися” табором “Мечта” та декількима його корпусами, щоб зробити в них житло для ВПО. Але дуже висока “ціна питання” ремонту цих корпусів була неможлийвою для вирішення за рахунок коштів районного бюджету, а державні програми допомоги по відновленню об’єктів на Луганщині ще не були затверджені. Слід нагадати, що 7 листопада 2014 року Кремінський район попав до списку відібраних районів – партнерів Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (далі скорочено - Проект МРГ), та коли в Проекті МРГ з’явилась можливість виділення допфінансів на відновлення об’єктів для поселення ВПО, то узгодити питання ремонту корпусу №1 табору “Мечта” не склало труда ані з керівництвом Проекту, ані з керівництвом області та району.

Мікропроектна пропозиція ГО “Кремінська бізнес асоціація” була схвалена відповідно до розподілу витрат на співфінансування мікропроекту: 1 228 475 грн. – за рахунок коштів Проекту МРГ-ІІІ, 307114 грн – з Кремінського районного бюджету, при загальній вартості проекту – 1 535 589 грн.

Після проведеного тендеру 10.01.2015 на закупівлю будівельних послуг компанії-підрядника згідно з правилами Європейського Союзу та Програми розвитку ООН, який виграла компанія ТОВ «Анвіра-Текс», в корпусі №1 було: замінено кришу; вікна та двері на металопластикові; модернізовано систему опалення та поставлена модульна котельна на біопаливі; здійснено заміну підлоги; ремонт санвузлів; внутрішній ремонт спальних кімнат.
Особи, які отримали блага від реалізації мікропроекту (бенефіціари) - це 80 сімей ВПО, що починають переїзджати жити у відремонтований корпус табору та 48 працівників табору.

На презентації відкриття об’єкту 12 травня були присутні деякі сім’ї, які будуть жити в корпусі – це багатодітні родини, а також ті, що вже вирішити жити в Кремінній, але до цього знаходились на квартирах в скрутних умовах (наприклад в 1-кімнатній квартирі – 18 осіб приживаючих). Кремінська районна влада відмітила, що вже розробила механізм оформлення договорів на проживання сімей з розрахунку 1 грн. в рік за оренду кімнати та 300 грн. за оплату комунальних послуг та склала список осіб, яким запропановано переїхати та жити у відремонтованому корпусі. Районна влада також подбала про те, щоб закласти кошти в бюджеті на ремонт дороги від табору до міста, та затвердити графік маршруту – два рази на день – для організації роботи міського автобусу.

На урочистій презентації відкриття об’єкту 12 травня о 2015 року був присутній губернатор Луганської області – Геннадій Москаль, який відмітив, що обласне керівництво добре знає проблеми ВПО та разом із донорськими установами старатиметься зробити все щоб покращити умови для перебування ВПО.

Також на презентацію були запрошені представники донорських установ, які підтримали подальше обладнання відремонтованого за рахунок Проекту МРГ об’єкту.
А саме:
- Стюарт Вилкатс - Директор Mercy Corps в Україні та Оксана Микитенко, що надали фінансову допомогу в закупівлі у місцевого кремінського виробника 40 дерев’яних ліжок для оснащення корпусу;
- Джеф Уилкинсон – голова польового офісу управління Верховного комісару ООН по cправам біженців (UNHCR), які надали 80 комплектів постільного, одіял та гігієнічних наборів для ВПО, що житимуть в корпусі табору “Мечта”.

Слід відмітити, що координацію роботи міжнародних організацій в Луганській області здійснює управління ООН по координації гуманітарних питань в Луганській області (Олена Куцел та Тагуї Мелкумян, OCHA) разом із заступником губернатора Луганської області – Ольгою Лішик, які взагалі допомогли вчасно зорієнтувати міжнародні організації для подальшої допомоги в оснащенні всім необхідним табору “Мечта” для покращення життя переселенців.

При огляді об’єкту, Генадій Москаль зробив зауваження щодо необхідності встановлення протимоскитних сіток, та тут же присутні місцеві бізнесмени запропонували надати спонсорську благодійну допомогу щодо вирішення цього питання. А активисти ГО “Кремінська бізнес-асоціація” зауважили, що вже мають напрацювання щодо наступного проекту по самозайнятості ВПО та шукають кошти для його подальшої реалізації. Під час спілкування, представинки Mercy Corps пообіцяли розглянути можливі ідеї місцевої громадськості в реалізації проектів допомоги розвитку інфраструктури табору “Мечта” та самозайнятості населення.

Так, як то кажуть “разом легче й батька бити”, а тут в нас вийшов приклад, як можна отримувати синергетичний ефект від діяльності міжнародних організацій та продовжувати впроваджувати проекти покращення життя внутрішньо переміщених осіб.

За матеріалами Луганського обласного Ресурсного Центру Розвитку Громад (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=102..)

Просмотров: 829 | Добавил: VVP
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Логин:
Пароль:
Кто здесь
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Сегодня здесь были
Наши именинники
рівноденник(32), apoxmowspiott(39), UXJames(46), Rodjerpype(49), Ruslan(46), Zukin(54), TimothyAlece(40)
Наши статьи
Кремінський відділ Сєвєродонецької місцевої прокуратури оприлюднює графік прийому громадян за місцем їх роботи у лютому 2016 року (2063)
Попереджений – «озброєний»! (1487)
Прийом запитувачів у Кремінському відділі Сєвєродонецької місцевої прокуратури (1472)
Кремінський відділ Сєвєродонецької місцевої прокуратури оприлюднює графік прийому громадян за місцем їх роботи у січні 2016 року (2053)
Графік прийому громадян прокуратурою Кремінського району Луганської області за місцем їх роботи у листопаді 2015 року (1446)
Відкладення виконання вироку на певний строк (1690)
Розгляд електронних звернень громадян і звернень, отриманих на «гарячу лінію» прокуратурою Кремінського району (1489)
Незнання законів не звільняє від відповідальності (1670)
Стан додержання прав неповнолітніх при доставленні та адміністративному затриманні (1457)
Графік прийому громадян прокуратурою Кремінського району Луганської області за місцем їх роботи у жовтні 2015 року (1363)
Наслідки невиконання кримінального покарання у вигляді штрафу (1855)
Наши файлы
День Народження Грушевського (55)
Природоохоронні об’єкти Кремінщини (233)
Інвестиційний паспорт кремінський район луганської області 2012р (333)
Харьковские казаки. Том 1, книга 2. Альбовский Е. 1915 (215)
Харьковские казаки. Том 1, книга 1. Альбовский Е. 1914 (214)
Память, которая всегда с нами! (902)
Фёдор Гайда: Как произошло слово "украинцы" (296)
Расписание фотоэкспозиций "Зеленая Кременная" (187)
Река Северский Донец - главная водная артерия Восточной Украины (498)
Календар знаменних і пам’ятних дат на 2011 рік (341)
Кременское областное медицинское училище (454)
Архив новостей
«  Май 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Праздники Украины

Друзья сайта
Наша аудитория
Курс валют
Статистика
Рейтинг сайтов Луганска и
Луганской области
Поиск по сайту
Copyright Prikhod © 2024 Хостинг от uCoz